Kukurydza MAS 26.R

KISZONKA FAO 260

MAS 26.R – odmiany kukurydzy na kiszonkę

  • OGROMNE PLONOWANIE NA KISZONKĘ
    Imponująca roślina i kolby deklasują konkurencję
  • BEZPIECZNA HYBRYDA O DOBREJ AGRONOMII
    Dobry wigor i tolerancja na choroby
  • BOGATA W SKROBIĘ KISZONKA
    Duże, bardzo wyrównane kolby i grube ziarno
Cechy charakterystyczne:
  • Typ ziarna: Flint-Dent 
  • Typ kolby: Fix
  • Liczba rzędów: 14-16
  • Liczba ziaren w rzędzie: 28-32
  • MTZ: 330-350 G
  • Gęstość ziarna: 68-72 (kg/hL)
CECHY AGRONOMICZNE:
  • Wigor początkowy:  (8) 
  • Stay green: (9) 
  • Tempo oddawania wody: (8) 
  • Tolerancja na wyleganie: (8) 
  • Tolerancja na suszę: (8) 
Odporność na choroby:
  • Żółta plamistość liści  (9) 
  • Fuzarioza łodyg: (8) 
  • Fuzarioza kolb: (8) 
Wartość żywieniowa:
  • Skrobia:  (9)
  • Strawność dNDF: (8)
  • Jednostki pokarmowe (UFL): (8)

Opinia Eksperta:

Matthieu Chaix 
Product Manager kukurydzy MAS Seeds. 

 

Mas 26.R została wyselekcjonowana w programie skierowanym do hodowców bydła. Jej potężne rośliny z ciemnozielonymi liśćmi, wyrównanymi kolbami nabitymi grubym ziarnem, które gwarantują  wysokoenergetyczną kiszonkę, to jej znak rozpoznawczy. Na wszystkich kompleksach glebowych, w różnych regionach kraju zaskakuje wysokim plonem. Mas 26.R to gwarancja wysokojakościowej, wydajnej paszy .

Usługowe zaprawianie kukurydzy

NEWSLETTER

Już teraz zapisz się do Newslettera WRONKOWSKI i otrzymuj najświeższe informacje na bieżąco.
ZAPISZ SIĘ