Jęczmień Jary Browarny Laureate

”Niespotykana plenność wśród jęczmion browarnych!”

  • Jęczmień Jary Laureate to odmiana powszechnie akceptowana przez przemysł browarniczy!
  • Nowa odmiana jęczmienia browarnego charakteryzująca się wysokim i stabilnym poziomem plenności w wielu państwach europejskich.
  • Posiada ponadprzeciętną jakość browarną ziarna.
  • Doskonale sprawdza się na glebach średniej jakości i lepszych.
  • Laureate charakteryzuje wysoka odporność na choroby – szczególnie na mączniaka prawdziwego, rynchosporiozę , rdzę jęczmienia oraz plamistość siatkową.
  • Rośliny krótkie (w typie jęczmienia Quench) o dobrej odporności na wyleganie oraz bardzo dobrej odporności na obłamywanie kłosów.
  • Ziarno o wysokiej MTZ bardzo dobrym wyrównaniu i gęstości oraz niskim udziale pośladu.
  • Niska zawartość białka.
  • Zalecana norma wysiewu przy optymalnym terminie siewu, to 300-350 kiełkujących ziaren na 1 m2, (ca. 150-170 kg/ha).

W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiemy na wszystkie wątpliwości!

Termin kłoszenia:
średni
Termin dojrzewania:
średnio późny
Długość dźbła:
średnio krótkie
MTZ:
wysoka
Odporność na wyleganie:
wysoka (6,0)
Zawartość białka:
niska (1,0)
Gęstość ziarna:
wysoka (7,0)
Mączniak prawdziwy:
wysoka (8,6)
Plamistość siatkowa:
wysoka (7,8)
Rdza jęczmienia:
wysoka (7,9)
Rynchosporioza:
wysoka (8,5)
Ciemnobrunatna plamistość:
dobra (7,4)

Jeśli zastanawiasz się czy jęczmień jest produktem dla Ciebie to zadzwoń do nas lub napisz.

Z wielką chęcią pomożemy Ci w wyborze odpowiedniego produktu.

NEWSLETTER

Już teraz zapisz się do Newslettera WRONKOWSKI i otrzymuj najświeższe informacje na bieżąco.
ZAPISZ SIĘ