Jęczmień jary Browarny Amidala (NEW)
Najnowsza odmiana jęczmienia browarnego o podwójnej rekomendacji!
- Bardzo wysokie plonowanie w suchych latach
- Dwurzędowa odmiana browarna
- Rejestracja luty 2020.
- Lista Berlińska i CBMO.
- Stabilny, ponadprzeciętny plon A2 2017-2019: 102% A1 2017-2019: 102% A2 2020: 100% A1 2020:104% (najwyższy wynik).
- Doskonale sprawdza się na słabych stanowiskach.
- Odmiana o średnio-wysokiej długości słomy.
- Najwyższa odporność na wyleganie.
- Bardzo dobre cechy jakościowe ziarna.
- Jedna z najwyższych MTZ i wyrównanie w Polskim Katalogu, powyżej 53,6g, 90%!!!

Termin kłoszenia:
średnio-wczesny
Termin dojrzewania:
średnio-wczesny
Długość dźbła:
średnie
MTZ:
wysoka
Odporność na wyleganie:
dobra (6,2)
Zawartość białka:
niska (1,0)
Gęstość ziarna:
średnia (5,0)
Mączniak prawdziwy:
wysoka (8,3)
Plamistość siatkowa:
dobra (6,8)
Rdza jęczmienia:
dobra (7,4)
Rynchosporioza:
wysoka (8,1)
Ciemnobrunatna plamistość:
dobra (7,5)