Jęczmień jary Browarny Amidala (NEW)

Najnowsza odmiana jęczmienia browarnego o podwójnej rekomendacji!

  • Bardzo wysokie plonowanie w suchych latach
  • Dwurzędowa odmiana browarna
  • Rejestracja luty 2020.
  • Lista Berlińska i CBMO.
  • Stabilny, ponadprzeciętny plon A2 2017-2019: 102% A1 2017-2019: 102% A2 2020: 100% A1 2020:104% (najwyższy wynik).
  • Doskonale sprawdza się na słabych stanowiskach.
  • Odmiana o średnio-wysokiej długości słomy.
  • Najwyższa odporność na wyleganie.
  • Bardzo dobre cechy jakościowe ziarna.
  • Jedna z najwyższych MTZ i wyrównanie w Polskim Katalogu, powyżej 53,6g, 90%!!!
Termin kłoszenia:
średnio-wczesny
Termin dojrzewania:
średnio-wczesny
Długość dźbła:
średnie
MTZ:
wysoka
Odporność na wyleganie:
dobra (6,2)
Zawartość białka:
niska (1,0)
Gęstość ziarna:
średnia (5,0)
Mączniak prawdziwy:
wysoka (8,3)
Plamistość siatkowa:
dobra (6,8)
Rdza jęczmienia:
dobra (7,4)
Rynchosporioza:
wysoka (8,1)
Ciemnobrunatna plamistość:
dobra (7,5)

NEWSLETTER

Już teraz zapisz się do Newslettera WRONKOWSKI i otrzymuj najświeższe informacje na bieżąco.
ZAPISZ SIĘ