Jęczmień jary Browarny Amidala (NEW)
Najnowsza odmiana jęczmienia browarnego o podwójnej rekomendacji!
- Bardzo wysokie plonowanie w suchych latach
- Dwurzędowa odmiana browarna
- Rejestracja luty 2020.
- Lista Berlińska i CBMO.
- Stabilny, ponadprzeciętny plon A2 2017-2019: 102% A1 2017-2019: 102% A2 2020: 100% A1 2020:104% (najwyższy wynik).
- Doskonale sprawdza się na słabych stanowiskach.
- Odmiana o średnio-wysokiej długości słomy.
- Najwyższa odporność na wyleganie.
- Bardzo dobre cechy jakościowe ziarna.
- Jedna z najwyższych MTZ i wyrównanie w Polskim Katalogu, powyżej 53,6g, 90%!!!
CECHY CHARAKTERYSTYCZNE:
- Termin kłoszenia: Średnio-wczesny
- Termin dojrzewania: Średnio-wczesny
- Wysokość roślin: Średnia
- MTZ: Wysoka
- Odporność na wyleganie: Dobra (6,9)
- Zawartość białka: Niska (1,0)
- Gęstość ziarna: Średnia (5,0)
- Norma wysiewu szt/m2: 270-340 szt/m2
- Norma wysiewu kg/ha: 150-170 kg/ha
ODPORNOŚCI NA CHOROBY:
- Mączniak prawdziwy: Wysoka (8,3)
- Plamistość siatkowa: Dobra (6,6)
- Rdza jęczmienia: Dobra (7,4)
- Rynchosporioza: Wysoka (8,1)
- Ciemnobrunatna plamistość: Dobra (6,9)